Preguntes freqüents


És segur l'ajust quiropràctic?

Sí, és molt segur. L'ajust quiropràctic actua sobre el sistema nerviós, amb la finalitat de permetre que la capacitat innata que té el cos de recuperar-se funcioni amb normalitat.

Són milions els pacients de totes les edats i amb gran varietat de casos i severitats, que van al quiropràctic sense patir efectes negatius. La Quiropràctica té un excel·lent historial de seguretat, ja que evita procediments invasius. Diversos estudis han demostrat que l'atenció quiropràctica és 250 vegades més segura que el tractament amb medicaments antiinflamatoris.

Quina formació rep un quiropràctic?

La Quiropràctica s'estudia en universitats especialitzades. Aquí a Espanya, els professionals quiropràctics reben una formació de 5 anys on estudien assignatures com anatomia, radiologia i neurologia entre d'altres, posant especial atenció al sistema musculoesquelétic (músculs, lligaments i articulacions) i dels nervis que els innerven.

Actualment, a Espanya la professió encara no està homologada, i des del centre recomanem que consulteu la web de l'Associació Espanyola de Quiropràctica (AEQ) per tal de poder distingir els professionals amb la titulació adequada. 

Em farà mal?

No, els ajustos quiropràctics no fan mal. Són una tècnica molt precisa, específica i segura que és apte per a tothom des de nadons fins a persones d'edat avançada.  

Quanta estona dura cada visita?

Dependrà del tipus de visita. Trobareu la informació a l'apartat d'inici. 


Puc venir a ajustar-me en el cas de...

  • Hèrnies discals: Sí, segons estudis realitzats a EUA, la gran majoria de persones que pateixen de hèrnies discals noten una reducció dels símptomes. Els ajustos contribueixen a obrir l'espai intervertebral afavorint la reabsorció del disc i alliberant el pinçament de l'arrel nerviosa (que és el causant dels símptomes).
  • Embaràs
  • Osteoporosis: Sí, adaptem la tècnica per tal que sigui beneficiosa. Els ajustos són suaus i ajuden al cos a trobar-se millor, relaxar-se i guanyar mobilitat a les articulacions.  

Per què sona un "crec" a l'ajustar?

El soroll o cavitació que s'escolta en alguns ajustos és degut al canvi de pressió que es produeix dins la càpsula articular, no és perillós i és indolor.

Us deixem un enllaç per si voleu una explicació més detallada.

Tot i això, ens adaptem a les necessitats, preferències i condicions de cada persona per tal de decidir quina tècnica fer servir a l'hora d'ajustar. 

Amb quina freqüència hi hauria d'anar?

La freqüència dels ajustos depèn de múltiples factors: l'edat, els hàbits (bons i dolents), el nivell d'estrès, l'antiguitat i gravetat dels teus problemes, etc...

En funció de totes aquestes variants, determinem el ritme d'ajustos adequat perquè obtinguis resultats òptims.  

Quants cops haig de venir a ajustar-me?

Quan una vèrtebra està subluxada, els músculs i teixits connectats al nervi afectat adopten i s'acostumen a la posició incorrecta. Això provoca que després d'un ajust, el cos tendeixi a repetir el desalineament i tornar a la posició en la qual estava acostumat. Per aquesta raó és important que els ajusts siguin repetitius fins que el sistema pugui adaptar-se als canvis i a la nova posició.

Per altra banda, també és important ser conscients que cada persona i cos són diferents, i hi ha diferents factors que afectaran al ritme d'adaptació del cos.

Com afecta la quropràctica en els nens?

Pots trobar la informació a l'apartat de "a qui va drigida" o pulsar aquí per a més informació: La quiropràctica en nens
  • Operacions: Sí. Ens adaptem i prenem mesures per tal que els ajustos siguin segurs i efectius.
  • Procés de rehabilitació: Sí, són dues coses completament diferents i es poden complementar perfectament.
  • Estar seguint un altre tractament: Sí, la quiropràctica no té cap incompatibilitat amb altres teràpies o tractaments. Només cal que ens informeu del tipus de tractament que seguiu.