Què és la quiropràctica?

Segons l'OMS (Organització Mundial de la Salut), la quiropràctica és la professió sanitària que s'ocupa del diagnòstic, tractament i prevenció de les alteracions del sistema musculoesquelètic i dels efectes que produeixen aquests desordres en la funció del sistema nerviós i en la salut en general. La quiropràctica és la tercera professió sanitària d'atenció primària en el món, després de la medicina i l'odontologia."
La Salut de la columna és un factor essencial pel benestar el correcte funcionament del cos. Dins de la columna vertebral es troba la medul·la espinal.

La medul·la espinal controla directament la funció de tots els teixits, cèl·lules i òrgans en el cos. Per tant, una salut pobra de la columna afecta directament la salut general i al funcionament de la medul·la espinal.

Subluxació vertebral

Una subluxació es produeix quan hi ha una vèrtebra que no es troba en la seva posició natural, de manera que afecta i impedeix la transmissió dels impulsos nerviosos que passen entre aquestes.

Es produeix quan el sistema nerviós no pot assimilar la informació relacionada amb un fet de la nostra vida, el cos es subluxa perquè no quedi afectat tot l'organisme. És com si saltés un fusible. És una maniobra de supervivència molt correcta per seguir vius, però no és la ideal per viure bé. El mètode que utilitzen els quiropràctics per corregir les subluxacions es diu ajust. Un ajust implica l'aplicació suau d'una força específica sobre la columna vertebral amb l'objectiu de restaurar la funció del sistema nerviós.
L'ajust quiropràctic elimina les interferències del sistema nerviós fent que el cos treballi al seu màxim potencial.