La quiropràctica en nens


La infància i l'adolescència són les etapes de creixement i desenvolupament del nostre cos. Les alteracions o traumes durant aquest període, poden afectar al desenvolupament de la columna i a la seva salut en un futur, i és per això que molts dels problemes espinals presents durant la vida adulta, els arrosseguem des de petits.


Perquè és important?

Els nens i adolescents pateixen tota mena de tensions espinals. Ja durant l'embaràs i el part, és probable que es creïn desalineacions a la columna, per una posició anormal a l'úter o per l'esforç, estrès i tensió que pateixen durant el part.

La infància és una etapa de canvis i aprenentatge motor, i en la que es comença a participar en activitats com córrer, patinar, anar en bicicleta... i, per tant, les caigudes són molt freqüents.

I durant l'adolescència, el cos està sotmès a molt d'estrès, acostumem a adoptar males postures o carregar pes amb les motxilles, que poden provocar subluxacions. 

Per tal d'evitar que aquestes subluxacions tinguin repercussions en un futur, és important revisar la salut de la columna vertebral dels nens des de petits. A través de la quiropràctica, es poden prevenir una gran varietat d'afeccions causades per alteracions del sistema nerviós.

Quins beneficis te la quiropràctica en els nens?

  • Millora la salut general del cos de manera natural, sense l'administració de cap medicament. 
  • Promou el desenvolupament adequat del sistema nerviós
  • Enforteix el sistema immunitari, reduint el risc d'infeccions
  • Redueix les tensions sobre els nervis espinals
  • Millora la concentració i el son
  • Millora la qualitat de vida a llarg termini

Són segurs els ajusts en nens?

Els ajusts quiropràctics en nens són diferents dels adults. Són molt suaus, una petita pressió sobre l'esquena, que no provoquen cap dolor en el nen i s'adapten al mida, forma i força dels teixits de cada un.
Durant l'etapa de creixement, el nostre cos té molta més plasticitat que d'adults, fent més fàcil desbloquejar les interferències en la funció del sistema nerviós, i més efectiu el tractament quiropràctic.